Om oss

År 2003 slog sig tre nyexaminerade konsthantverkare ihop i ett gammalt bageri i Hökarängen. Idén var att dela på verktyg och lokaler samt att nå synergieffekter och öka kunskapsutbytet.

Flera kreatörer anslöt och några år senare hade vi vuxit ur lokalen i Hökarängen. Flytten gick till den gamla Luma fabriken i Hammarbysjöstad och en ekonomisk förening (Ljusslingan 24 ekf.) bildades för att sköta administrationen runt gemensamma kostnader så som hyra och förbrukningsmaterial.

2010 hade ytterligare medlemmar tillkommit och vi flyttade till mer ändamålsenliga lokaler på Ljusnevägen i Bagarmossen och den ekonomiska föreningen bytte namn till Svart.

Svart ekonomisk förening är en ekonomisk förening vars uppgift är att sköta administrationen runt gemensamma kostnader så som hyra och förbrukningsmaterial åt sina medlemmar, som i sin tur har egna företag.

Vi som är medlemmar är verksamma konsthantverkare, konstnärer, formgivare modellmakare, programmerare, tekniker. Våra kunder är bland annat: kommuner, arkitekter, konstnärer, formgivare, museum, teatrar, fastighetsbolag, butiker, sjukhus, skolor, pr/reklambyråer, tv bolag, etc.

Svart är en stabil förening med låg omsättning av medlemmar. Vår gemensamma maskinpark och breda kunskap är unik inom skrået vilket gör att vi har fler intressenter än vi har plats för i föreningen.

Medlemmar:

Anders Hellström, Modellmakare/Kreatör

Henrik Hamanaka Brandt, Konstnär/Konsthantverkare

Magnus Liljedahl, Silversmed/Adjunkt

Isak Nordell, Tekniker/Kreatör

Robert Mood, Konsthantverkare/Tekniker

Hanna Hedman, Konstnär

Oscar Andersson, Formgivare

Per Niva, Fysiker/Fiolbyggare

Christoffer Lindgren, Snickare

Hansjörg Ehammer, Finsnickare, Dragspelsvirtuos

Lars Hässler, Flygplansingenjör/kreatör